Nå renner oppdragene inn – har skrevet kontrakter for 800 millioner kroner i år

– At vi har vunnet så mange oppdrag gjør at vi snart kan hente tilbake de siste av de som har vært permitterte. Vi må nok også ansette flere folk i tiden framover, sier Tony Øvrevik.

Han er daglig leder både i Frigaard Entreprenør og Metacon.

Begge selskapene er igjen eid av Frigaard Property Group.

Har fått innpass i Sverige

Metacon, som leverer stålkonstruksjoner og stålbygg, har blant annet sikret seg en stor kontrakt i Sverige.

– Vi har hatt noen mindre jobber i nabolandet tidligere, men dette er den første store avtalen vi har landet, opplyser Øvrevik.

Metacon er nå etablert i nabolandet med et svensk datterselskap.

Ordreinngangen har tatt seg opp også i Norge, dermed har Metacon sikret seg jobber som er verdt 135 millioner kroner i løpet av årets fire måneder.

– Vi har lagt inn tilbud på flere jobber, som skal avgjøres snart. Vi har et håp om at vi når opp også der.

Løsnet for Frigaard Entreprenør

For Frigaard Entreprenør, som setter opp både næringsbygg, offentlige bygg og boliger, har det virkelig løsnet den siste tiden.

– Vi har skrevet kontrakter til en verdi av 650 millioner kroner, og vi har intensjonsavtaler på jobber for ytterligere 300 millioner. Disse skal avgjøres før sommeren.
 

For Øvrevik er det spesielt gledelig at ansatte som har vært permittert kan hentes tilbake.

– De siste kan snart kalles inn igjen. Og når vi kommer i gang med de nye oppdragene for alvor må vi nok bemanne opp i tillegg.

Måtte jobbe ekstra hardt

At høsten i fjor ble litt utfordrende hadde en sammenheng med at flere jobber ble avsluttet på en gang, samtidig nølte utbyggere med å trykke på startknappen for nye prosjekter.

– Derfor måtte vi sette et stort trykk på å vinne anbud. Vi regnet på og la inn anbud på alle typer jobber. Det var ikke anledning til å være kresne. Dette betaler seg nå. Det kan dessuten virke som om markedet begynner å våkne til liv igjen.

Frigaard Entreprenør skal blant annet bygge boliger for Sarpsborg-firmaet Kamperhaug Boligutvikling.

– Vi har et pågående samarbeid, som nå har blitt mer omfattende. Det er alltid hyggelig å lande jobber på hjemmebane, konstaterer Øvrevik.
 

Planlegger ny fabrikk

De fleste nye jobbene består i å bygge boliger. Akkurat det er litt tilfeldig, mener daglig leder.

– Vi har regnet på flere offentlige bygg også, men har havnet på andreplass i flere anbudskonkurranser. Vi kommer til å holde trykket oppe også her, og håper at vi kan gå seirende ut, kommenterer Øvrevik.

For Metacon er det fortsatt høyaktuelt å sette opp en ny fabrikk.

– Planene ligger der. Nå må vi avgjøre om vi skal bygge nytt ved Rudskogen eller utvide dagens lokaler, sier daglig leder.

Sarpsborg har også vært inne i bildet, men det har ikke vært en stor nok tomt å oppdrive.

– Vi så på en tomt her i byen, men der var det ikke plass nok til vårt behov. Så da går vi videre med de to andre alternativene. Jeg antar at vi kommer til å ta en avgjørelse om ikke altfor lang tid, sier Øvrevik til SA.